trener-gorazd-gavrilov-big02

Gorazd Gavrilov

Trener B,PTR Professional, USTA High Performance Coach

Odlocitev o tem, da bom teniski trener nikoli ni bila tezka, kljub temu, da sem koncal FDV. Kot mladinec sem zelo uspesno nastopal v Jugoslaviji, kasneje v SLoveniji in Evropi. Leta 2000 sem se pridružil ekipi Sport Plus-a, ki je bil tistega leta najboljsi klub v Sloveniji, kjer sem sodeloval pri razvoju mlajših tenisačev in mladincev do leta 2006.

V tem casu smo trenirali vec kot 10 razlicnih drazvnih prvakov vkljucno z dvema sedanjima davis cup reprezentantoma Blazem Kavcicem in Aljazem Bedenetom. Med leti 2002 in 2006 sem deloval kot trener na TZS. Leta 2006 se je moja profesionalna pot nadaljevala v ZDA. Na teniski akademiji NETT na Darling Tennis Centru v Las Vegasu sem skrbel za razvoj mladincev, sodeloval z nekaterimi profesionalnimi tenisači in se izpopolnjeval na razlicnih izobrazevanjih v nacionalnih centrih (v Boca Ratonu na Floridi in Carsonu v Californiji), kar mi je omogočilo, da sem pridobil najvisji profesionalni naziv teniškega trenerja v ZDA – High Performance Coach).

Izkušnje in strokovno znanje so prispevale k temu, da sem bil v ZDA vabljen predavatelj, vodil izobrazevanja za trenerje in leta 2009 od ameriske teniske zveze (USTA) prejel nagrado za trenerja leta. Po povratku v Ljubljano leta 2011 delujem kot in clan trenerske ekipe Sport Plus in kot clan strokovnega teama Aljaža Bedeneta katerega kot touring coach spremljam na mednarodnih turnirjih se danes.

  • 041 515 055
  • anja.regent@siol.com