Trenerji teniškega kluba LTA

Strokovnost in bogate izkušnje krasijo naš trenerski tim. Spoznajte nas!
Dr. Aleš Filipčič
Dr. Aleš Filipčič
Trener tenisa A, prof.dr.športne vzgoje, Strokovni vodja LTA

Dr. Aleš Filipčič je bivši teniški igralec, predavatelj na Fakulteti za šport, mednarodnih tutor ITF, prvi kapetan slovenske moške reprezentance in teniški trener z dolgoletnimi izkušnjami.

 

Klemen Simončič
Klemen Simončič
Trener C, študent Fakultete za šport
Anja Regent
Anja Regent
trener C

Predsednica registracijsko tekmovalne službe pri TZS (teniška zveza SLO), odgovorna za sledeče lokacije: vodja turnirske službe, sekretar kluba, urniki.

Robert Cokan
Robert Cokan
Trener A. Osebni trener Kaje Juvan

Končal sem Fakulteto za šport ter dobil naziv profesor športne vzgoje in Diplomiran trener tenisa A. V mladosti sem 11 let aktivno treniral in tekmoval v tenisu. Bil sem državni (ekipni) prvak do 14 let. Dobitnik zadnjih 3 nazivov za naj trenerja leta v Sloveniji

Gorazd Gavrilov
Gorazd Gavrilov
Trener B, PTR Professional, USTA High Performance Coach

Odlocitev o tem, da bom teniski trener nikoli ni bila tezka,  kljub temu, da sem koncal FDV. Kot mladinec sem zelo uspesno nastopal v Jugoslaviji, kasneje v SLoveniji in Evropi. Leta 2000 sem se pridružil ekipi Sport Plus-a, ki je bil tistega leta najboljsi klub v Sloveniji, kjer sem sodeloval pri razvoju mlajših tenisačev in mladincev do leta 2006….V letu 2018-2019 sem eno leto deloval kot glavni trener Aljaža Bedeneta TOP 100 ATP igralca.

Peter Pevc
Peter Pevc
Trener B

Peter Pevc je profesionalni Teniški trener z mednarodnimi izkušnjami,ter priljubljeni teniški komentator na Šport klubu. Peter je še vedno aktiven teniški igralec, ki klub zastopa v 1.članski slovenski ligi.

Roman Veras
Roman Veras
Predsednik kluba, trener B

Ustanovitelj in predsednik TK ŠPORT PLUS. Na Fakulteti za šport sem uspešno končal program tenis, udeležen na največjih trenerskih seminarjih v Casablanci, Londonu, Franciji…

Samo Zavrl
Samo Zavrl
Trener tenisa A, prof.športne vzgoje, profesionalni kondicijski trener
  • Samo je po uradni izobrazbi diplomiran športni pedagog z atletsko in teniško usmeritvijo. Diplomiral je iz področja kondicijske priprave na Fakulteti za šport, Univerze v Ljubljani, kjer tudi zaključuje magistrski študij. Vzporedno je tudi študent fizioterapije.
  • Aktivno deluje kot pomočnik in učenec v ekipi svetovno priznanega trenerja Srdjana Djordjevića (TMG Sports performance team): kjer med drugimi trenutno trenirajo tudi: Blaž Kavčič (ATP pro tour igralec), Matic Dimic (državni prvak do 18let), Mark Andrejič Goljar (državni članski prvak). Sodelujejo tudi z drugimi vrhunskimi športniki: atleti, košarkarji, nogometaši, rokometaši, smučarji in izvajajo rehabilitacije po poškodbah.
  • Samo je dve leti kondicijski trener v naši teniški akademiji, kjer sodeluje pri kondicijski pripravi igralcev v vseh starostnih kategorijah (tudi kot teniški trener).
  • Polono Hercog – je kot glavni kodicijski trener pripravljal na prvi del sezone 2018, ki jo je začela kot šttevila 101 in prišla do 68. mesta na WTA lestvici.
  • Gašperja Bezjaka (državni prvak do 18let) je kot glavni kondicijski trener pripravljal v letih 2017 in 2018.
  • Domna Gostinčarja (poletni članski državni prvak in zmagovalec članskega mastersa) je kot glavni kondicijski trener pripravljal v letu 2016 in 2017.

 

Kot trenerju mi je najbolj pomemben odnos in komunikacija z ljudmi katerimi sodelujem (športniki, trenerji, starši, osebje v klubu in drugi vpleteni v zgodbo). Le ob dobrih, iskrenih odnosih in redni komunikaciji se lahko posvetim načrtovanju in izvedbi treningov. Športnike vedno spodbujam, a od njih tudi pričakujem resno, zavzeto delo z maksimalno mero fokusa in motivacije. Prepričan sem, da glavni trenerji morajo imeti brezpogojno avtoriteto in zaupanje staršev in igralcev. Trener je tisti, ki VE, ZNA in VODI PROCES. Športniki in starši morajo trenerju brezpogojno zaupati in mu pomagati s povratnimi informacijami. Stimulativno okolje (ekipa konkurenčnih visoko motiviranih športnikov in strokovnjakov za trening) je velika dodana vrednost pri doseganju željenih ciljev. Zmaguje vedno dobro uigrana ekipa, tudi v individualnih športih.”

Teddy Medo
Teddy Medo
Spodbujam in zabavam naše otroke